Mnoge žene to rade, pokušavajući dobiti redovite preglede, i obraćaju jako puno pažnje na to. Ali naravno, ima i onih koji rijetko obavljaju takve preglede, iako su svjesni da im trebaju takve kontrole, to su uglavnom žene iz ruralnih područja. Većina žena kaže da su posjete ginekologa vrlo stresne, da se tamo ne osjećaju ugodno i da nisu opuštene u tim situacijama. Baš se trebaju poklopiti neke stvari da bi bile uopšte uopštene opuštene na takvim mjestima.

Ali ako moraju “preživjeti” ove preglede i kontrole, oni također trebaju znati kako se trebaju ponašati na tim pregledima kako ne bi sebe ili liječnike i medicinsko osoblje doveli u neugodnu situaciju. Prije svega, to se naravno odnosi na osobnu higijenu, jer se takav pregled uopće ne može izvesti ako prethodno te dijelove tijela niste prethodno pravilno oprali i očistili.


Iako postoje i žene koje na ovim pregledima izgledaju potpuno opušteno, djevojka je u videoprilogu sve shvatila previše opušteno, i došla je i previše “opuštena”. Naime, kad je počeo njezin ginekološki pregled, učinila je nešto što su mnogi koji su vidjeli da to protumačili kao krajnje nekulturno, i nadasve bezobrazno.

Jer, potpuno je podigla telefon i igrala igrice usred ginekološkog pregleda. Ovo je možda dobar način da se opustite, ali je i vrlo neprimjereno, jer svatko od nas mora odložiti mobitel kad vidimo liječnika.

Preporuke