Par je svoje svečane trenutke podijelio sa 120 gostiju i svi su odsjedali na raskošnom engleskom imanju koje je od 15. do 17. septembra bilo rezervirano samo za Ivana i Stjepana. Ivan i Stjepan izlaze već 14 godina, a Ivan se u svom govoru našalio da ih je 13 čekalo da ga Stjepan pita. “Nakon 14 godina, konačno mogu reći da sam muž. Čekao sam da me Stjepan pita o … hmm, sjećam se, oko trinaest godina. I znate šta? Na kraju sam i uspio! Na kraju krajeva, želim uživati ​​u ovom prekrasnom okruženju dok sam još u tridesetima “, rekao je on tokom govora.

Za ovu prigodu napravili su posebnu web stranicu kako bi gosti upoznali sve detalje ceremonije prije dolaska. Gosti su također mogli preuzeti mobilnu aplikaciju kako bi u svakom trenutku mogli provjeriti svaki detalj o vjenčanju.

Budući da su mnogi gosti došli iz Hrvatske, osiguran im je i prijevoz od aerodroma do objekta. Upitan zašto Velika Britanija i razmišljaju li o ceremoniji u Hrvatskoj, Stjepan je za Index rekao:

“Glavni razlog je taj što mi u Hrvatskoj uopće ne možemo održati takav ritual. Drugi razlog je taj što u Velikoj Britaniji imaju zaista prelijepe dvorce. Ovaj dvorac u kojem smo se nalazili, na primjer, bio je porodični dom porodice Lovelace, dom Ade Lovelace, kćerke lorda Byrona, slavnog matematičara za kojeg kažu da je prvi programer u historiji. S obzirom na to da sam profesija, a bilo je i puno gostiju u toj profesiji, činjenica da su oni bili tu je dodatno iskustvo za njih. “ 

„Kada sam prvi put vidio Johna, osjećao sam déjà vu. Mjesecima nakon toga, viđao sam ga svaki put kad sam izlazio. Željela sam razgovarati s njim svaki put kad sam ga vidjeo, ali nisam mogao skupiti hrabrost! Napokon, u ljeto 2004. godine, zarazio sam se u bioskopu poput vojnika i započeo razgovor. Taj trenutak hrabrosti na kraju se pokazalo da je to najbolje što sam učinio što mi je promijenilo život “, rekao je.

Preporuke
Loading..