Ono u šta smo sigurni jeste da je ova godina godina koju bismo najradije zaboravili i koja je stvarno u razni sferama bila turbulentna i ono oko čega se svi slažemo jeste da bi svi voljeli da sve stavri koje su sam se desili nestanu sa dolaskom nove godine.

Isto tako imamo  i razne stvari gdje su se ljudima dešavale razne lijepe stvari, a ali sve je to nekako palo u potpuno drugi plan, zbog cijele ove situacije koja je vezana sa pandemijom korona viruas, a vidimo kako su svi ograničeni raznim stvarima, pa sa kretanjem, ali isto tako i sa liječenjem, jer možemo slobodno reći da mi ni prije korona virusa nismo imali dobar zdravstevni sistem, a ova pandmeija je taj sistem učinila još gorim.

Kada su u pitanju razne mjere, tu je stvarno ,bilo svega i svačega. pa smo tu imali zatvaranje granica, zabrana za kretanje djece i starijih od 65 godina, a kada je današnja situacija u ptianju, tu je nešto drugačije i nije došlo još uvijek dio uvođenja raznih mjera, i to nije rigoroznih.

Bilo kako bilo  stiuacija sa brojem zaraženih ne ide baš u najboljem smjeru, jer vidimo da se skoro svakog dana broj zaraženih osoba povećava.

Kada je u pitanju  regija u Sloveniji je došlo do uvođenja mjere potpunog lockdowna koje smo imali u martu i aprlilu, a nedavno je donesena još jedna mjera koja je svakako razljutila mnoge ljude.

Naime, iz vlade Slovenije su naveli kako se zabranjuju i vjenčanja, barem dok ne prođe pandemija.

Naravno kako i u svmu postoje i izuzeci,a to su hitni slučajevi, među kojima su i trudnice,a ova odluka je kako možmo i pretpostaviti ,došla do toga da se ljudi komentarisali i naveli kako je ona pogrešna i kako bi ona mogla napraviti još veći problem u državi.

Vaš komentar?

Preporuke