U današnjem članku ćemo pričati o jedNoj jako zaniMljivoj temi, a koja se može svidjeti svakoj domaćici.
Ono što je siguRno jeste da svaka domaćica u svom domu uzgaja cvijeće, a isto, postoji veliki broj njih, a svakako jedna od najboljih vrsta koje se uzgajaju u kući su orhideje.

Ovog cvijeta, tj orhideja ima mnogo vrsta, koji mogu da budu rzaličitih boja i oblika, a svakako one su jedne od najelegnatnijih cvijetova koje postoje.

One mogu da cvjetaju i do dva tri puta u toku godine, ali isto tako imamo onih koji cvjetaju i svaka tri mjeseca.

Ukoliko želite da vaše orhideje i da uvijek izgledaju jako bogato morate da znate par svavjeta koje vam donosimo u nastavku.

 

Prvo što morate znati jeste da je ovom cvijetu potrebno da objezbjedite optimalnu temperaturu i da je u toku noći držite negdje je temperatura nekih 15 stepeni.

Što se tiče prihrane nemojte ni slučajno uzimati onu koja je bogata azotom, bolje je da uzemte onu koja je bogata fosforom, a kada zasadite orhideju u neku saksiju potrebno je da saksija bude nekoliko dana u hladnom i mračnom mjestu i tek poslije nekih tri sedmice bi se trebali pojaviti prvi pupoljci.

Ono na šta isto morate obratiit pažnju jeste da vazduh mora da bude sa puno vlage u kojoj će da boravi orhideja, a isto morate obratiti pažnju na to da je ne zalijevate previše.

Kada je zalijevanje u pitanju morate paziti na to da voda bude kvalitetna i nemojte uzimati vodu sa česme, nego bolje uzmite kišnicu jer im ta voda najbolje odgovara.

Ostatak pročitajte OVDJE

Preporuke