U današnjem vikend članku govorimo o probavno sistemu, i koliko je on zapravo zdrav za jedan živi organizam. Veoma je bitno šta unosimo u tijelo, jer ne kaže se bez potrebe, ono si što jedeš. Niutricionisti konstantno upozoravaju da se treba konzumirati, što je više moguće sirovog voća i povrća, te smanjiti unos masne hrane u tijelo. Zato i ne čudi veliki broj srčanih i moždanih udara u posljednjoj deceniji, pa čak i kod mlađe populacije.

Poanta je u tome što je probavni sustav vrlo složen sustav koji istodobno obavlja nekoliko različitih funkcija te je potrebno više voditi brigu o njemu i njegovom stanju kako se ne bi razvile neke bolesti. Crijeva se moraju prazniti gotovo svako jutro, što je i više nego bitno za jednog čovjeka i njegovo zdravlje.

Da bi to spriječili, stručnjaci savjetuju da počnemo uzimati samo zdravu hranu, ali i da radimo detoks tijela svakih šest mjeseci. Detoksirati tijelo možete ako napravite ovaj prirodni lijek. Sve što trebate su sljedeći sastojci:

– 5 žlica kuhane vode, 50 grama šljive, 150 grama hurmi, 

Priprema: Kad voda proključa, dodajte joj sve navedene sastojke i ostavite da se smjesa kuha 15 minuta. Nakon tog vremena uklonite smjesu s vatre da se ohladi.Koristite lijek ujutro na prazan želudac, po jednu žlicu, i rezultate ćete vidjeti već u roku od 7 dana.

Hurme imaju širok raspon zdravstvenih i prehrambenih vrijednosti, što ih čini najzdravijim voćem na zemlji. Oni su izvrstan izvor prirodnih vlakana koja su ključna za pravilno funkcioniranje tijela. Prirodni šećer koji se nalazi u hurmi savršena je alternativa običnom šećeru.

Preporuke