Aleksandar Vučić je ponovo u središtu balkanskih dešavanja zbog nekih svojih postupaka i odluka. Odlučio je u utorak u konsultaciji sa kriznim štabom ponovo da uvede policijski čas koji je trebao trajati od petka do ponedjeljka, što je po mišljenju većine građana Srbije stvarno previše bilo. Epilog svega toga su veliki protesti koji su se desili u centru Beograda. Podsjećamo tada je pokušan i nasilni ulazak u skupštinu, ali je razjarenu rulju u svome naumu spriječila interventna policija. Epilog cijele priče je 43 povređena policajca, kao i mnogo nedužnih građana Srbije koji su učestvovali u samim protestima. Na toj pres konferenciji Aleksandar Vučić je imao još jedan lapsus, koji će ga sigurno puno koštati, a sve je povezano sa cijelom situacijom koja se dešava na Sandžaku. 

Znamo da je prije samo par dana najveće žarište bilo u Novom Pazaru gdje je veliki broj ljudi preminuo i razbolio se od covida 19, a sam predsjednik Srbije jučer je na pres konferenciji izjavio: “Napravio sam jako veliku grešku što nisam dovoljno dobro poznavao običaje muslimana, i običaje oko Bajrama. Trebao sam zabraniti odlazak i okupljanja u džamijama, to nas je jako skupo koštalo”, izjavio je Aleksandar Vučić.

On je mislio na džumu koja se tradicionalno održava svakog petka u 12:30 po danu, taj detalj mu je promakao, a tada baš svi vjernici idu u džamiju. Jednostavno Aleksandar Vučić se po njegovim riječima živ pojeo, zašto je dopuštao toliki broj vjernika na jednom mjestu. Sve u svemu, nad prolivenim mlijekom se ne plače, tako da sada zna neke stvari i o drugoj vjeri. 

Preporuke