Svjesni smo toga da zbog loše ekonomske situacie i zbog svega koja vlada na ovim prostorima, da se sve više ljuid seli odavde u potrazi je za neki boljim uslovima za život. U većini slučajeva se sele u neku zapadnu zemlju, a to su Austrija, NJemačka, ili neka druga država,
U oim zemljama za razliku od ovih naših zemalja plate su normalnije, uslovi za život su isto tako normalni i sve funkkcioniše onako kako treba.

Nije ni tamo preko granice sjajna situacija, ali je svakako bolja nego ovdje ova naša.

Ljudi sa ovih prostotra su išli i prije rata na Zapad kako bi zaradili, a u to vrijeme je bilo mnogo lakše da se ide tmao, jer su svi htjeli naše radnike i nisu bile potrebne razne dozvole i brdo papira.

Od tih ljudi, mnogi su zaradili sebi penziju i onda se vratili u naše krajeve gdje je njihova penzija mnogo veća nego li ova naša ovdje, i ovdje mogu i mnogo više da uživaju u svemu.
Jedan od takvih je i Miloš Jovanović koji je svoj radni vijek proveo u Švicarskoj, a kada je zaradio penziju on se vratio u svoje malo mjesto u okolini Kragujevca.

Međutim, pošto je on čovjek koji je uvijek bio poduzetničkog duha, on je shvatio da ne može da samo sjedi, nego je krenuo nešto raditi što je vidio u Švicarskoj

Naime, on je u cijelom svom dvorištu napravio nekoliko malih kućica, a kada su ga komšije ptiale zašto je to uradio on je rekao kako su to hoteli za kokoške i da je ovo švicarski model uzgoja kokoški, a najbolje u svemu tome jeste da izgradnja ovakvih kućica uopšte nije skupa, te da je potrebno oko 250 evra kako bi se ona izgradila.

Kako vi ovo komentarišete? Pišite nam

Preporuke