Bili smo svjedoci da je u toku pandemije država Srbija, Vlada Srbije i predsjednik Vučić u nekoliko navrata pomagali svojim građanima u raznim sferama, a nedavno se pojavila informacija kako će penzioneri Srbije da dobiju jednokratnu pomoć i to njih oko 1,72 miliona. Riječ je o jednokratnoj pomoći koja će iznositi 5.000 dinara, a ono što možemo priznati jeste da je u ovoj itekako teškoj godini ovaj novac itekakao prijeko potreban, ali ipak ne svima.

Naime, riječ je o penzioneru Miletu Deliću koji je inače penzionisani instruktor letenja je odlučio da vrati ovu pomoću uz jednu poruku gdje je ona naveo da ga Vučić prestane ponižavati i da vrati oteto.

Ovaj penzioner je svoje nezadovoljstvo odlučio da iskaže na uplatnici koja je namjenjena predsjedniku Srbije, Aleksandru Vučiću.

Međutim, ovaj penzioner nije prvi put “vratio” novac, nego je on prije neke četiri godine kada je Vučić bio premijer vratio pomoć od 5.000 dinara, a on smatra kako njemu nije potreban ovaj novac i da je njega ovaj gest mnogo uvrijedio jer VUčić njemu šalje 5.000 dinara, a od njega je uzeo 307.645 dinara.

Mile je ovim svojim gestom pokazao da postoji veliko nezadovoljstvo među penzioerskom populacijom i sada postavljamo pravo pitanje da li postoji još penzionera koji će da vrate ovaj novac koji nije nimalo mali i koji je prijeko potreban svima.

Vaš komentar?

Preporuke