Preventivno možete da radite čišćenje odvoda, i to jednom u nekoliko mjeseci, da znate.

Morate voditi računa šta ćete u umivaoniku prati, desit će se nekad da vam voda počne sporo oticati iz istog, to je znak kako će slivnik uskoro u potpunosti biti zapušen, veoma lako možete izbjeći ukoliko sami jedan prost trik izvedete.

Ipak, ono što je najbitnije, nemate potrebu da zovete vodoinstalatera, niti da se nekim troškovima izlažete, važno je samo da imate tuš u blizini, da sva ova uputstva slijedite.

Tuš ručicu skinite, s njenog crijeva odvrnite, pri tome vodite računa da ne izgubite gumicu koja između njih stoji, sačuvajte je negdje gdje ćete ju vratiti kad posao završite.

Svu vidljivu prljavštinu uklonite sa rešetke slivnika, i sapun i dlake i sve što možete da spužvicom da obrišete. Poslije toga ćete prisloniti na jednu od rupica crijevo tuša, ali neka bude pod pravim uglom, uporno držite crijeve sve to trenutka dok ne bude pun potpuno.

Zatvoriti ćete česmu nakon toga, sačekati ćete da voda oteče polako, ponoviti ćete ovu proceduru potom. A snaga usmjerenog tuša je velika, ne trebate nikako da je podcjenjujete. Voda koja će sistematično da ukloni razne sitne čestice prljavštine koje su se sa naslagama sapuna slijepile nekako, i koje su masicni šaraf obložile koji inače instalaciju cijelu drži.

Crijevo tuša pomjerajte sa rupice na rupicu, dok ne pročistite rešetku cijelu, možete ručicu vratiti, dobro zategnite sve, da ne bi došlo do nekog iznenađenja kad neko bude želio kupati se. Ostanite i dalje uz nas

Advertisement