Već smo imali imali nekoliko primjera kako životinje mogu da budu odane i nekoliko puta smo se uvjerli i sami u to, a najbolji to znaju oni ljudi koji imaju kućne ljubimce.

U današnjem članku ipak nećemo da pričamo o psima ili mačkama, nego ćemo pričati o vjevericama tačnije vjeverici koja je postala odana jednoj porodici koja joj je spasila život.

Naime, prije nekih jedanaest godina su Brentli Hariosonk i njeni ukućani pronašli jednu mladu vjevericu kako leži na zemlji u blizini njihove kuće, a razlog svega toga jeste da je ona bila gadno povrijeđena nakon napada sove na nju.

Ona je bila stara tek mjesec dana, a oni su odlučili da je odnesu u svoj dom u Sjevernoj Karolini i brinuli se o njoj i njegovali je dok ona nije ozdravila i onda su oni odlučili da je vrate u divljinu.

Njima je naravno bilo jako teško da je vrate u divljinu , ali su bili svjesni toga da je njoj mjesto u šumi, a kada su je oni pustili nisu ni očekivali da će je ikada više vidjeti ali su se uvjerili u nešto sasvim suprotno.

Ona je nakon toga svakog dana dolazila do njihove kuće i provodila kada je lijepo vrijeme sa njima u dvorištu, a svaki dan bi dolazila i stojala na prozoru kako bi je oni primjetili, a onda je ona opet došla kod njih povrijeđena.

Ovog puta bila je povreda stopala i onu su je primili kako bi je izliječili, a kada su htjeli da je vrate u divljinu u njenom kavezu su pronašli tri mladunca vjeverice.

Ona je zapamtila kako su joj oni pomoogli pa je opet došla do njih kako bi joj oni opet pomogli u porodu i kako bi se oni brinuli o njoj jer je već bila povrijeđena.

Vaš komentar?

Preporuke