Već smo nekoliko puta pričali i donosili vam vizuelene zagotnetke, a vi ste se u riješpvanju istih do sada pokazali i više nego odličnim.

Pisali smo o tome koliko su mozgalice jako korisne , prvo kao izvor zabave, ali isto tako one pozitivno utiču na naš um, i na naš trening uma.
Upravo trening uma je veoma bitan bez obzira u kojim godinama vi se nalazite, a naročito je bitno da ga održavate kako starite.

Upravo ovakve mozgalice omogućavaju nam da naš um i mozak bude aktivan.

Prema nekim istraživanjima došlo je do zaključka da ukoliko uposlimo naš mozak i da povećamo aktivnost istog da dolazi do povećanja performansa vašeg uma, ali isto tako i koeficijent inteligencije.

Kada je riječ o današjoj mozgalici u pitanju je jedna slika koja od vas traži da pomnije posmatrate ono što se nalazi na njoj, a na ono što biste trebali da uradite jeste da pronađete određeni broj tigrova, tačnije da ih pronađete sve koji su tu.

Pokušajte da riješite sami, koliko ih ima, a malo ćemo vam pomoći i reći vam koliko se tigrova nalazi na slici, a pravi odgovor je čak 16.

Da li ste uspjeli? Ukoliko niste nemojte se loše osjećati jer samo 10 % ljudi može da pronađe sve tigrove. Bez obzirq da li ste pronašli sve njih ili ne vi ste uspjeli u svojoj namjeri, a to je da aktivirate svoju moždanu aktivnosti.

U nastavku vam donosimo mjesta gdje se nalaze svi tigrovi

.
.
.
.
.
.


Da li je bilo teško?

Preporuke