Više nikada nećete jesti grašak - niste ni svjesni šta sve jedemo u njemu - Lifesytledom

Više nikada nećete jesti grašak – niste ni svjesni šta sve jedemo u njemu

U HRANU SE UBACUJU RAZNE HEMIKALIJE, ZBOG CILJA DA SE DUŽE OČUVA TAJ KVALITET NAMIRNICA, POZNATO JE DA MNOGE OD TIH HEMIKALIJA, ODNOSNO ADITIVA NA LJUDSKO ZDRAVLJE U MNOGOME UTIČU LOŠE.

Među najopasnijim hemikalima je Eritrozin B, on se svakodnevno ubacuje u prehrambene proizvode, može se u skoro svim slatkišima pronaći, inače, to je i kancerogena supstanca. Eritrozin B i vještačko bojilo se u voće i povrće ubacuje, to je sada rutina postala.

Mi smo za vas pripremili jedan videozapis koji će vas zaprepastiti kada budete gledali, bit će vam jasno zbog čega je hrana tako svježa, ukusna i zrela, pogledajte i sami i procijenite to:

Grašak je najčešće mala sferna sjemenka ili sjemenska sok od plodova Pisum sativum. Svaka mahuna sadrži nekoliko graška, koje mogu biti zelene ili žute boje. Sokovi graška su botanički voćni, jer sadrže sjeme i razvijaju se iz jajnika cvijeta (graška). Naziv se također koristi za opisivanje drugih jestivih sjemenki Fabaceae kao što su golub graška (Cajanus cajan), grah-crni grah (Vigna unguiculata) i sjeme nekoliko vrsta Lathyrusa.

P. sativum je jednogodišnja biljka s životnim ciklusom od jedne godine. To je kul-sezonska kultura koja se uzgaja u mnogim dijelovima svijeta; sadnja se može odvijati od zime do ranog ljeta ovisno o mjestu. Prosječni grašak teži između 0,1 i 0,36 grama. Nezreli grašak (iu snježnom grašku) također se koristi kao povrće, svježe, zamrznuto ili konzervirano; sorte vrsta koje se obično nazivaju poljski grašak uzgajaju se kako bi se proizveo suhi grašak kao što je grašak koji je granatiran iz zrele mahune. To su osnova paške kaše i juhe od graška, spajalica srednjovjekovne kuhinje; u Europi, konzumiranje svježeg nezrelog zelenog graška bio je inovacija kuhinje ranog modernog doba.

Categories: Uncategorized

Leave A Reply