Stranica DoNotPay novi je hit na internetu s razlogom. Ovdje možete izbjeći plaćanje novčanih kazni zbog prometnih prekršaja, da, dobro ste pročitali ovj zanimljivi info. Ova usluga, koju je osmislio tinejdžer Joshua Brauder, omogućava korisniku da najbolje napiše žalbu na svoju kaznu.Svodi se na to da sami napišete kaznu, a samo je morate predati policiji. Cijeli postupak traje svega nekoliko minuta od početka do kraja, a rezultati su za sada iznenađujuće dobri. Od 250.000 ljudi koji su koristili stranicu, 160.000 se “spasilo” od plaćanja novčane kazne, rekao je tvorac stranice, koji je blagoslovljen od strane drugih. Usluga funkcionira tako što omogućava ljudima da “razgovaraju” s robotom koji ispituje različita pitanja kako bi saznali gdje je kazna “najniža” u tom trenutku.

To uključuje pitanja poput: “Je li prometni znak jasno vidljiv?” Ili “Mislite li da je parkirno mjesto premalo?”. Nakon odgovora na pitanja, stranica će upotrijebiti informacije za sastavljanje najvjerojatnijeg razloga zašto je nečija kazna nevažeć u tom trenutku. Nakon što primite pismo žalbe, na vama je da je pošaljete policiji. Ova je usluga prvo bila dostupna u Londonu, ali je kasnije predstavljena drugim gradovima.To, naravno, nije jednostavan postupak, jer svaki grad ima različit sustav kažnjavanja prometnih prekršaja. Iako aplikacija zaista može biti od velike pomoći ljudima koji nemaju novac za plaćanje odvjetnika i ne znaju sami obraditi pismo žalbe i misle da su kažnjeni bez ikakvog razloga, sigurno ih se može zloupotrijebiti u dtom trenutku.

Ovo je zaista izvrsna aplikacija, a može vam biti od pomoći u situacijama kada stvarno ne znamo što dalje. Nadamo se da će uskoro zaživjeti i u našoj zemlji i tako olakšati jako velike probleme svim ljudima.

Preporuke