Za zagonetke i sve vizuelne izazove se može reći da su privlačili uvijek pažnju od strane ljudi. Kako bismo riješili neke zagonetke, nije sve odmah tako jednostavno i moramo koristiti maštu, kreativnost i razmišljati na drugačiji način, jer je veoma često slučaj da se upravo to traži u rješavanju zagonetke.

Sve to je veoma dobra vježba za razum kod ljudi i kako biste održali vaš um, onda je dobro da izdvojite malo svog vremena pa pogledate ovu zagonetku. Zadatak kod ove zagonetke jeste da probate naći skrivenu ženu na slici, a pogledajte sliku ispod, pa ako ne budete mogli da nađete rješenje, pogledajte ga na kraju ovog članka.

Kao što to možete sami da vidite, na ovoj slici se nalazi čovjek sa štapom, a sve to je zapravo odvlačenje pažnje od toga da vidite pravu sliku. Kao ni svaka druga mozgalica, ni ova neće biti baš tako jednostavna da ćete je odmah riješiti.

Ipak, za ovu mozgalicu će vam trebati malo obraćanje pažnje na detalje, pa se može reći da je to glavna stavka kod rješavanja mozgalica. Odvojite trenutak vašeg vremena pa probajte da riješite ovu mozgalicu, a ako uspijete onda se može reći da je vaš mozak i dalje u veoma dobroj funkciji, te da se ne trebate ništa brinuti.

Osim toga mozgalice mogu da budu dobar vid zabave u društvu, pa tako možete svojim ukućanima ili vašim prijateljima na kafi ili druženju pokazati ovu mozgalicu, pa vidjeti da li će neko uspjeti prije od vas da riješi ili je nikako neće moći riješiti, a sada je vrijeme da vam pokažemo odgovor na mozgalicu: