Vic dana: Ulazi u kafanu čikica od 65 - Lifesytledom

Vic dana: Ulazi u kafanu čikica od 65

Danas ćemo da vam uljepšamo dan sa malo humora. Mislimo da je zato sada pravo vrijeme za malo dobre atmosfere, tako da ćemo vam ovim vicem sada probati popraviti raspoloženje. Jer smijeh je ipak, kako svi znaju, najbolji lijek.

Još od davnih davnina ljudi su se smijali, pa zašto se onda i mi sada ne bismo lijepo nasmijali u ovim teškim vremenima.  Danas, samo za vas, smo pripremili jedan vic. Nadamo se da će vam se on svidjeti.

Ulazi u kafanu čikica od 65-70 godina i drekne:
• Ima li ko jači od mene?
Ustaju njih 5-6 bildera i kažu:
• Ima!
A čikica njima:
• ‘Ajte da mi pogurate “Rakovicu”, ugasio se pa ne mogu da ga upalim nikako.

Zaista se nadamo da vam se dopao ovaj vic, ako ga naravno negdje ranije već niste čuli negdje. Ako jeste, stvarno nam je žao, ali nadamo se da ste se ipak nasmijali barem malkice. Ali nema veze, naći ćemo onda sljedeći put nešto i za vas, nasmijat ćemo vas već nekako, to neka nam bude misija.

Mala zanimljivost za kraj:

Ako se smijete otprilike 100 puta dnevno, to je kao da ste se onda vozili 15 minuta na biciklu. Snažan osmijeh, inače, ako niste znali, povećava otkucaje vašeg srca, produbljuje samim time vaše disanje. Dakle dobar je i za srce i za trbušne mišiće. Smijeh može da uzrokuje i neke pozitivne promjene u vašem mozgu, tako što ispušta endorfin, što onda samim time ubacuje  više kisika u vaše tijelo. Smijeh također istovremeno oslobađa antitijela koja se bore protiv nekih jakih zaraznih bolesti.

Loading..

Categories: Najnovije

Leave A Reply