Psi imaju različite potrebe i neki zahtijevaju više pažnje od drugih, što dovodi do toga da neki pojedinci ne vole određene pasmine zbog dodatne odgovornosti. Neki čak mogu odlučiti da ne nabave drugog psa nakon što su imali poteškoća sa svojim prethodnim ljubimcem. Internet nudi bogato znanje o njezi pasa, a veterinari su također pružili vrijedne uvide.

Veterinar je pomoću mobilne aplikacije napravio duhovit video u kojem je govorio o pet vrsta pasa koje ne bi želio posjedovati i naveo razloge za svoje mišljenje. Razlozi su različiti, uključujući podložnost bolestima i agresivno ponašanje. Veterinar je priznao da su njegova mišljenja subjektivna i da se ne slažu svi. Video je već prikupio preko 5 miliona pregleda.

Chow Chow je svjestan svojih pozitivnih osobina, ali priznaje da može pokazati i agresiju prema svojim doktorima, što rezultira petim mjestom u poretku ponašanja. S druge strane, iako se King Charles Cavalier španijeli smatraju lijepim psima, veterinari upozoravaju da ih ne posjeduju zbog njihove podložnosti srčanim problemima.

Kratkodlaki jazavčari su preslatki psi prema kojima imam jaku naklonost, ali nažalost, skloni su problemima s leđima koji mogu biti iscrpljujući i bolni. Ovaj problem pogađa oko 25% rase. S druge strane, Shar Peis ima bolest nazvanu po njima, i dok neki uzgajivači mogu odlučiti da proizvode Shar Peis bez pretjeranih bora, većina ovih pasa ima previše bora koje mogu uzrokovati probleme s njihovim vidom. Kao rezultat toga, može biti potrebna medicinska intervencija kako bi se ispravili njihovi kapci.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here