U nastavku današnjeg članka, idemo malo sa odnoisima Srbije i Crne Gore koji nikada u svojoj istoriji nisu bili zategnutiji. Veleposlanica Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori Alison Kemp izjavila je jučeru razgovoru sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem da Podgorica apsolutno ima suvereno pravo donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, a sada je fokus na njenoj primjeni, saopšteno je iz crnogorske Službe za informiranje .
Britanski veleposlanik pohvalio je “nevoljkost koju je policija pokazala tijekom nedavnih prosvjeda”. “Crna Gora može računati na podršku Velike Britanije u borbi protiv zloćudnih utjecaja”, rekao je britanski veleposlanik, navodi se u izjavi.
Predsjednik Crne Gore primio je veleposlanicu Alison Kemp na njezinu inicijativu, u kontekstu izlaska Britanije iz EU i definiranja okvira za buduće odnose s Crnom Gorom.

Crna Gora je mediteranska i balkanska zemlja u jugoistočnoj Europi. Crna Gora je parlamentarna republika. Graniči sa Srbijom na sjeveroistoku (granica 124 km), na istoku s Republikom Kosovo (79 km), na jugu s Albanijom (172 km), Hrvatskom na jugozapadu (22,6 km), Bosnom i Hercegovinom na zapadu (245 km) , dok obalni dio mora, uz međunarodne vode, tvori granicu s Italijom.Površina kopna iznosi 13.812 km², a obalno 2.440 km². Obala je 293,5 km (duga 90 km), a umjereno razvedena (3,0 km). Glavni grad je Podgorica, ekonomsko i političko središte Republike Crne Gore, s Vladom i Parlamentom, dok glavni grad Cetinje ima i kulturni i naučni, ali i politički značaj, jer glavni grad ima prebivalište predsjednika Crne Gore i diplomatsko sjedište zemlje.

Preporuke