Kada govorimo o vijestima koje su u posljednjih nekoliko dana u žiži javnosti svakako ne smijemo a da ne pomenemo diplomatski skandal koji se prije nekoliko dana desio u Bosni i Hercegovini, gdje je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik, ministru spoljnih poslova Rusije Sergeju Lavrovu poklonio ukradenu ikonu, a kako je navedeno ikona je urkadena iz jedne crkve koja se nalazi u ratnoj zoni Ukrajine.

Svjedoci smo toga da Dodikovi ljudi na svaki mogući način pokušavaju  da prikažu ovo kao netačnu informaciju, a cijela ta posjeta tog ministra je bila u obliku skandala gdje smo imali sliku da ostala dva člana Predsjedništva nisu htjeli da dođu na sastanak sa Lavrovim.

Međutim, bez obzira na sve fotografija je dokazala da je ikona uistinu ukradena u Ukrajini, a kako je ona došla u posjed Dodika to bi se tek trebalo otkriti.

Kako možemo da očekujemo mediji su jedva dočekali da razapnu Dodika koji već odavno nije omiljena ličnost u oba entiteta, a jučer je došla vijest kako je Dodik u izolaciji jer je bio u kontatku sa osobom koja je pozitivna na korona virus.

Onda su pokrenuta razna mišljenja o tome kako ,Dodik ustavri i nema virus i da je čitava priča oko korona virusa mogla da bude izmišljotina kako bi on sačekao da se slegne prašina i kako bi pobjegao u ilegalu.

Ovakav skandal u mnogim državama bi značilo automatsku ostavku, ali je ovo BiH, tako da ne vjerujemo da će do toga da dođe, ali ćemo sačekati da vidimo koji je naredni potez.

Vaš komentar?