Poznato je da je ekonomska situacija u našoj regiji, pa tako i u cijelom svijetu svakim danom sve složenija i lošija, a mnogo toga je izazvano sukobom koji se dešava u Ukrajini, nakon agresije Rusije na ovu zemlju, nakon čega je došlo do velikih nestašica, ali i poskupljenja svih vrsta energenata, ali i drugih životnih namirnica, posebno hrane.Došlo je do poskupljenja i u svim drugim stvarima, tako da je sve više kategorija građana kojima je potrebna pomoć, posebno sada kada dolazi zima, koja, prema nekim najavama, može da bude veoma teška Jedna od kategorija građana kojima svakako treba pomoć su i mladi, kao i penzioneri, pa je zato mnoge obradovala vijest da je izglasan Prijedlog zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji predviđa da se penzije za novembar uvećaju za 9 %.

Osim toga, usvojen je i Prijedlog zakona o potvrđivanje ugovora o zajmu između Vlade Srbije i Fonda za razvoj Abu Dabija, od 11. septembra ove godine u iznosu od milijardu amerečkih dolara, kao i o potvrđivanju ugovora o kreditu u iznosu od 80 miliona eura osiguranog kod China Export & Credit Insurance Corporation za finansiranje uklanjanja starog mosta na Savi te izgradnju novog čeličnog lučnog mosta. Poslanici su usvojili i Prijedlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu između Njemačke razvojne banke KfW i Republike Srbije za Program „Vodosnabdijevanje i prečišćavanje otpadnih voda u nekim opštinama u Srbiji. Zajam za ovaj program iznosi 70 miliona evra.

Osim toga, na radost mladih osoba, mladima treba da se počne isplaćivati i pomoć u iznosu od 5 hiljada dinara.  Poslanici u Skupštini Srbije usvojili suZakon o privremenom registru državljana Srbije od 16 do 29 godina, na osnovu koga će mladima ovog uzrasta biti uplaćeno po 5.000 dinara pomoći. a navodno bi isplaćivanje ove pomoći trebalo da krene od 16 decembra

 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here