Vjerujemo da mnogi od vas jedva čekaju da ova 2022. godina napokon završi, jer, većina nas može sa razlogom da kaže kako ova godina po mnogim stvarima nije nikako bila dobra i da je u neku ruku u redu da se uskoro završava i da je malo onih koji će da žale za njom, mada ni najave koje određeni stručnjaci daju za iduću godinu nisu niti malo optimistični i to u mnogim sferama naših života, ne samo u našoj regiji već i u cijelom svijetu. Ovu 2022. godinu je najviše obilježio rat*i sukob kojeg imamo u Ukrajini nakon vojne agresije Rusije na ovu zemlju, a taj sukob je veoma negativno uticao na cijeli svijet, posebno na Europu, tako da su mnogi u strahu od nastupajuće zime, zbog sve veće ekonomske krize koja je vidljiva na svakom  koraku i u svim dijelovima naših života.

Osim toga, ova godina je bila i prapuna smr*i poznatih , javnih ličnosti, posebno onih iz šou biznisa, a tako je isto bilo i u našim balkasnkim krajevima. Ipak, ova vijest koju dijelimo sa vama je ostavila u nevjerici ljude širom svijeta, posebno ona koji vole da slušaju soul muziku. Tako se saznalo da soul pjevačica Roberta Flek (85), najpoznatija po hitu „Killing me softly“, vodi jednu od najvećih životnih bitaka. Kako prenose mnogi svjetski medji, njoj je dijagnosticirana  smrton*sna bolest zbog koje nikada više neće nastupati.

Ona je saznala da ima amiotrofična lateralna skleroza (ALS), poznata i kao Lu Gerigova bolest, a to oboljenje se na početku manifestuje kroz slabost i grčenje mišića, potom progresivno onesposobljava hod, govor, gutanje, a na kraju i disanje. Poznatoj pjevačici je ova bol*st dijagnosticirana u avgustu ove godine, a to je za medije otkrila njena PR predstavnica.

.Slavna pjevačica radovala se velikom jubileju ‒ pedeset godina od objavljivanja albuma „Killing me softly“ ‒ a koji bi trebao da bude iduće godine, ali su sada svi planovi oko jubileja, zbog bolesti, stavljeni u drugi plan, te je izvjesno da pjevačica više neće nastupati.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here