U petak navečer sprovedena je kontrola ugostiteljskih objekata u Tetovu u periodu između 23 sata navečer i 3 sata ujutro.

Među djevojkama koje su uhapšene u makedonskom kafiću, našle su se i dvije djevojke koje su državljanke Srbije.

Makedonska policija u dva ugostiteljska objekta u Tetovu uhapsila je 32 djevojke, a i dvije državljanke Srbije su među njima, prenosi MIA agencija.

Navodi se da je u petak navečer sprovedena kontrola ugostiteljskih objekata u Tetovu u periodu 23:00-3:00 ujutro.

U izvještaju se navodi i da su 22 djevojke među onima koje su uhapšene, porijeklom iz Albanije. Dvije djevojke su iz centralne Srbije, jedna je sa Kosova, a sedam djevojaka je iz Makedonije.

Inače, skoro je sprovedena i racija u Njemačkoj, s ciljem da se uhapse osobe koje rade na crno na gradilištu. Tom prilikom su uhićene 4 osobe.

Komentari na internetu

Što se tiče reakcija na ovu vijest, čini se da je nekima teško palo što se preduzimaju mjere protiv ovakvih oblika legalnih aktivnosti. Možda su neki bili i (potencijalne) mušterije? 😀

-To strašno izgleda, došli su jadne djevojke hapsiti koje razne starce na sebi trpe i ponižavaju se na razne načine samo da bi neki novac zaradile. To je za Makedoniju prava sramota, trebaju se na policiju Kosova ugledati – oni djevojkama iz Srbije nikakve probleme ne prave!

-Budući da druge poslove ne rade od kojih boli kičma, moraju onda i starce trpiti zato što to traje kraće, zarada je solidna i to uz manje rada.

-Hapsite dilere i kriminalce, šta se nad mučenicama junačite koje su jadne i onako da prežive za malo para.

Preporuke
Loading..