Kraljica Elizabeta je sinonim za dugovječnu vladavinu i vladavinu čeličnom rukom ,ona je žena koja je na čelu kraljevstva već dugih 40 godina , a to je nečiji cijeli životni vijek.  Neki ljudi za kratkog života ne uspiju dosegnuti mali dio onoga što ona uspeva godinama , iako već u poznoj sarosti i dalje je centralna figura koja vedri i oblači Velikom Britanijom , odnosno Ujedinjenim kraljevstvom Engleske. Ona je na tu poziciju došla kao jako mlada osoba , ali je uvijek bila zrela i dorasla onome čime se bavi. Niko nikada nije mogao niti pokušao dovesti u pitanje njen autoritet.

 

 

Od Engleske je napravila jednu stabilnu državu , čiji građani imaju jedan određeni životni standard koji se ne mijenja. Istina visoki su porezi i take državi , ali je isto tako i plata onaj faktor koji sve to prati. Država je uređena ,s a niskom stopom kriminala , odličnim školskim obrazovnim sistemom , i zdravstvenim sistemom. U suštini sve što vam može trebat da živite jedan skladan i uređen živo , Engleska ima , pa je baš iz tog razloga u posljednjim godinama veoma često odredište i želja mnogih , ako ne za stanovanje barem za putovanje , jedini faktor koji to sve otežava jeste trenutna politika države prema strancima koja je pomalo upitna i varijabilna , a pojavila se skupa sa  premijerom Borisom Jonsonom.

 

 

Međutim ono što je današnja tema jete kraljicino zdravstveno stanje , naime ona već posljednjih godinu dana palaču ne napušta , nalazi se u jednom krilu odvojena od ostatka porodice , sa njom su samo tri služavke , koje se brinu o njoj , a ni one nemaju kontakta ni sa kim , jer se na taj način nastoji zaštiti kraljičino zdravlje , kako se ne bi deilo da  ona oboli od korona virusa , jer s obzirom na njene godine , bez obzira na sva moguća ulagnja i brigu o zdravlju ovaj bi virus i po nju mogao biti itekako poguban. Ali sa druge strane Princ Filip , njen suprug je nasavio obavljati svoje dužnosti u uredu i kako javljaju Britanski mediji , on se samo jednog dana nije pojavio U BAkingamskoj palati  svom uredu i proširila se viejst da je obolio , a sada su u javnosti dobili informacije i da je on zapravo u Edinburškoj bolnic , jer se njegovo stanje rapidno pogoršalo , sumnaj se da ima upalu pluća , pa je primljen radi daljih analiza , epilog njegovog stanja još uvijek nije poznat.