Dino Merlin svakako spada u red najvećih regionalnih estradnih zvijezda u današnje vrijeme, te je poznato da je svaki njegov veliki koncert prava senzacija. Njegova karijere traje preko 4 decenije, i kada se tek pojavila grupa Merlin, mnogi su je smatrali lošijom kopijom Bijelog dugmeta, a ni oni se nisu trudili da to sakriju. Ipak, tokom karijere je Dino uspio da razvije svoj sopstveni muzički stil, kojeg mnogi poznaju, mada nije nepoznato da on voli da pozajmljuje neke stvari od drugih muzičara i da ih upakuje na svoj način, a da to nikome pretjerano ne smeta

Kada je u pitanju njegov privatni život on je sa svojom suprugom Amelom prošao trnovit put, a ju jednom razgovoru sa novinarima je otkrio neke detalje koje do tada nisu bile poznate javnosti. On je otkrio kako su se on i njegova supruga prvo zabavljali pet godina da bi se nakon toga tajno vjenčali. Tada njeni roditelji nisu bili oduševljeni izborom svoje kćerke, tako da je su na vjenčanju sa mladencima bili samo njihovi kumovi, a Ameli je kuma bila njena sestra. Kako kaže, ono što nikada neće zaboraviti je kada se vratio sa svoje prve jugoslovenske turneje bez dinara u džepu, i sam gladan, a kada mu je amela bila otvorila vrata sa bebom u naručju, nije znao kako da joj kaže da nema novaca ni za mlijeko.

Otkrio je Dino da mu i dan danas ta noć dođe u misli, te da bi volio da je tada mogao reći svojoj ameli da je donio makar 100 maraka. Posebno je porazno za njega bilo to da je njegova supruga iz imućne porodice, da je studirala arhitekturu, te da se odrekla svega toga zbog njega, a da on u samome početku nije mogao njoj i njihovoj kćerci da priušti ni najosnovnije stvari.

Ostatak pročitajte OVDJE

 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here