Prije nekoliko dana stravičan slučaj je pogodio cijelu Njemačku , ali i cijeli svijet. Malo ko od nas može da povjeruje , da jedna majka može da ubije svoju djecu , a ova žena je to učinila. Ubila je čak petero svoje djece.

Kada se saznalo za ovaj užasni zločin , još uvijek je trajala potraga za majkom ubicom , a saznalo se da je ta žena sa preostalim najstarijim sinom otišla negdje vozom , gdje je pokušala da i sebi oduzme život , tako što se bacila pod voz. Prema posljednjim informacijama , žena je u bolnici u teškom stanju , dok je njen 11-godišni sin živ i nalazi se kod bake.

Baka je upravo cijeli slučaj i prijaila policiji , kazavši da ju je kćerka nazvala i rekla joj šta je napravila. Baka je odmah pozvala policiju koja je kasno stigla na mjesto zločina , jer su djeca već bila mrtva. Mnogim policajcima je ovo bilo zaista jezivo. Autopsijom je utvrđeno da su djeca otrovana tabletama , te da su se ugušili. Mediji pišu da je majka ovo uradila jer je doživjela emocionalni šok zbog razvoda kojeg je imala prije godinu dana , a u tom braku je dobila četvero djece. Djeca su inače od dva oca.