Pošto je vrijeme kada će proljeće uzeti svoga maha, došlo je vrijeme da se posvetimo malo aktivnostima oko voća i povrća. Volite li uopšte agrume, i volite li uopšte rad na zelenim površinama? Imamo osoba koje stvarno vole da rade oko bašte, dok imamo samo onu drugu vrstu koja voli samo da konzumira plodove i to je sve. Zelena salata je apsolutno jedna jako korisna namirnica koja je puna vitamina, i preporučuje se apsolutno u ovom prelazu zima-proljeće.

Domaća salata nema niti približno ukus, kao one koje kupujemo u prodavnici koje su apsolutno sintetičkoga ukusa. Salata iz bašte je nešto nepojmljivo zdravo i ukusno, a njena zelena bolja odmara dušu i tijelo. Vjerovali ili ne, domaću salatu možete da uzgojite čak i na svome balkonu, nije vam uopšte potrebno dvorište za te stvari. 

Sve što vam treba, jesu baloni za vodu od 5 litara. Prepolovite je na pola, drugu polovicu bacite, a ova koja ide prema dnu, okrenite je po strani da leži na zemlji. Sljedeće što morate uraditi jeste nasitno izbušiti dno od balona, ako nemate lemilicu, možete zagrijati na vatri vrh od šarafcigera, i dobićete isti efekt.Napunite dno od balona sa humusom i zasadite salatu, redovno je zalivajte i imaćete ukusnu salatu gotovo cijelo sljedeće ljeto. Ostanite kući…

Preporuke