Danas ćemo malo o savjetima za kućanstvo koje svakako svakom dobro dođe, ne samo ženama nego i muškarcima koji žive sami i ne razumiju se baš puno u higijenu. Koliko mesečno potrošite vremena na higijenu u vašem toaletu? Pretpostavljamo jako puno, jer se u toaletu dnevno provede jako puno vremena, a opet je nekako neuredno, prljavo i uvijek ima neki neugodni miris. Danas imamo rješenje za sve vas koji potrošite jako puno para na hemijska sredstva za održavanje higijene toaleta, i opet ne dobijete neki jako dobar rezultat. Sve što vam treba jeste obična plastična flaša, čiji ćete čep da probušite i uslijediće jako veliko iznenađenje za vas, ali i vaše ukućane. Evo šta treba da uradite.

Na Fejsbuku imate jednu jako popularnu grupu koja se zove “Moms who clean”, i koja nudi svakodnevne savjete za pomoć domačicama u obavljanju njihovih dnevnih aktivnosti. 

Jedan od jako dobrih savjeta jeste da naspete tek malo omekšivača u vaš vodokotlić, i šolja će vam mirisati kao da je tek stigla iz cvjećare. Međutim, ovaj trik nije dugog vijeka, jer omekšivač jako brzo može da ošteti vaše cijevi koje idu do šolje kao i sami vodokotlić. Zato je ova mama došla na sjajnu ideju, koju vam prenosimo u nastavku. Ona je uzela ovu plastičnu flašicu, izbušila je par rupica u čepu i u to je sipala malo omekšivača, sve to je smjestila uu unutrašnjost vodokotlića. Svaki puta kada povučete vodu iz vodokotlića se širi predivan miris vašeg omekšivača, koji izlazi u jako malim, ali ipak dovoljnim količinama u vašu wc šolju.

Preporuke