Svjedoci smo da se situacija u Evropi ali i u svijetu polako usložnjava kada je u pitanju pandemija korona virusa i vidimo kako nam je već na pragu treći talas.

Kada su u pitanju države vidimo da je Francuska već u najgorem položaju i koji su samo prije nekoliko dana imali preko 50.000 zaraženih, a ista situacija je u Njemačkoj koja je u tri dana zaredom imala preko 20.000 zaraženih na dnevnom nivou.

NI situacija u regiji nije ništa bolja, a vidimo kako rast broja zaraženih se povećava iz dana u dan, a članovi kriznog štaba svakog dana zasjedaju, te prate situaciju i donose mejre u skladu sa njom.
Ono što uvijek važi kada je u pitanju Srbija jeste nošenje maski, a svi oni koji to odbiju će dobiti kaznu na licu mjesta.

Isto tako se iz Kriznog štaba naveli da ukoliko u Srbiji broj zaraženih bude oko 1.500 u tri dana zaredom da će se najvjerovatnije uvoditi vanredno stanje.

Ista je situacija u drugim državam gdje vidimo da su skoro sve zemlje u Evropi na ivici uvođenja polciisjkog sata, osim Njemačke i Francuske, pa je tako Italija se nedavno oglasila gdje su rekli da od večeras se uvodi policijski sat koji će trajati sve do 5 decembra, a počinjat će od 22h do 5 sati ujutro.

Ovo je možda i ispravna odluka ukoliko uzmemo u obzir da he Italija rekorder po broju zaraženih i umrlih i oha odluka Italiju dijeli na tri zone, crvena, žuta i zelena i ona je podijeljena na osnovu broja zaraženih osoba.

Koji je vaš komentar na ovo?

Preporuke