U današnje vrijeme nama je život olakšan po mnogo čemu i to je nešto što morate priznati. Naime, u vjerovatno ste čuli kako je starijoj generaciji, naročito našim bakama, ili prabakama bilo mnogo teže da vode domaćinstvo jer one nisu imale ove stvari koje mi danas imamo.

Riječ je naravno o kućanskim aparatima. Razvojem tehnologije došlo je i do ekpanzije i kućanskih aparata pa smo svjesni toga da u današnjoj jednoj modernoj kuhinji možemo da nađemo mnogo uređaja i tehnike, pa čak i električni oštrač za noževe.

U današnjem člnaku pričamo o jednom uređaju za koji smo sigurni da ga svi imate i kojima bi život bez njega bio stvarno nemoguć.

Naime, riječ je o usisivaču.

Ovo je jedan od uređaja koji su stvarno neizostavni kada čistimo našu kuću, a kako ga duži vremenski period koristimo nekada se može desiti da usisivač sve slabije i slabije radi ili vuče.

Međutim, umjesto da bacite svoj usisivač i kupite novi, u nastavku vam donosimo nekoliko trikova koji će vam sigurni smo pomoći da ga malo unaprijedite.

1. Sve što je potrebno jeste da otvorite mejsto gdje se nalazi kesa od usisivača i da obratite pažnju na gumu koja se nalazi na otvaraču. Cilj ove gume jeste da se prilikom usisvanja stvori diht i da se stvara vakum, a ukoliko se ona pomjerila ili su se  na njoj stvorile naslage prašine to može da bdue problem, pa bi trebali da to očistite i operete.

2. Slična situacija se može desiti i na gumenom dijelu kese koja je namjenjena za prašinu i za mnoge stvari koje usisate, a riješiti ćete ih se lako tako što ćete vlažnom krpom obrisati taj dio.

3. Provjerite filtere koji se mogu poslije usisavanja jako zaprljati i ukoliko su oni prljavi potrebno je da ih izvadite iz ležišta i da ih očistite, a isto to možete uraditi i sa filterom koji prečišćava vazduh koji izlazi iz usisivača.

Potrebno je da ih dobro očsitite i da ih operete vodom i deterdžentom ili jednostavno stavite nove ukoliko ih imate. Naravno morate paziti na to da se ti filteri dobro osuše.
Kada su se osušili, samo ih vratite na prethodno mejsto.

Ukoliko i dalje ne radi dobro usisivač onda provjerite sa svojim majstorom ilil jednostavno kupite novi.

Vaš komentaR?

Preporuke