Popularni BH glumac Mustafa Nadarević (76) boluje od teške bolesti. Bori su sa ra kom pluća već duže vreme, tužan je razgovor o tome za kampanju ‘Udahni za život’. Niko ne vjeruje da je baš njega pogodila ta jako teška bolest.


Kad sam shvatio da je dio života, da je bolest dio života, onda sam se prihvatio. Kad nešto prihvati s ljubavlju, onda možete pobijediti zloćudnu bolest – rekao je Mustafa za Media Servis. Naglasio je da je, na sreću, došao na vrijeme na pregled, i da krene sa borbom prtiv ove zle bolesti.

Meni je doktor još kao malom djetetu bio ‘jao’, od zubare pa na dalje, i dan danas ga ne voim nikako, sve je bilo strašno. Dobro je da se ide na vrijeme na preglede, jer je tada izlječenje vrlo blizu – kaže glumac. U ranoj fazi karc inom pluća nema simptoma što će mnogi ne budu svjesni da su bolesni. Rano otkrivanje ra ka može spasiti živote u 80 posto slučajeva.


Mustafa glumi Izeta u seriji ‘Lud, zbunjen, normalan’, a scenarista Feđa Isović kaže da će se snimanje serija nastaviti. Serija će ići dalje dokle god Mustafa bude mogao da nosi teret teškog posla. Upravo snimamo nove epizode serije. Na tužno je da ima tko velike probleme sa zdravljem, mislim da ćemo nastaviti da radimo. Njegovi zdravstveni problemi tužni su i srećom su sanirani na naš način i radimo punom parom – kaže Feđa za jedan BH portal.
Preporuke