Ukoliko vam vjetrovi koje ispuštate užasno smrde, obratite se ljekaru - Lifesytledom

Ukoliko vam vjetrovi koje ispuštate užasno smrde, obratite se ljekaru

Ostavljanje plina je apsolutno normalno, jer ako jede živo biće, onda on također ispušta plinove. Plin u crijevima stvara zrak koji gutamo tijekom dana, kao i bakterije koje razgrađuju hranu. Bakterije proizvode plin kada razgrađuju škrob i šećer da naše tijelo ne može lako ugristi. Naravno, taj plin mora negdje izaći, piše Little Things.

Prosječna osoba prdi oko 18 puta dnevno. I to je dobro. To znači da vaš probavni sustav dobro radi i imate puno dobrih bakterija. Međutim, ovisno o frekvenciji i mirisu, plin može poslužiti kao signal za ono što se događa unutra. Ovdje su različite vrste plinova koji vam govore o stanju vašeg tijela.

Plin bez mirisa

Ne brinite. Čak i ako ispustite 18 puta dnevno, većina je bez mirisa i nitko neće primijetiti. Možda čak ni ti. Većina ispuštenog plina je ugljični dioksid.

Smrdljivi plin

Smrdljive vrste uzrokuje sumporni dioksid koji nastaje kada se proizvode namirnice koje sadrže sumpor, kao što su, na primjer, brokula, karfiol, mliječni proizvodi i grah. Crveno meso također može uzrokovati smrad, ali ne tako brzo zahvaljujući tiolnoj kemikaliji.

Vrlo smrdljiv plin

To obično znači da imate super zdravu prehranu bogatu vlaknima. Međutim, oni mogu ukazivati ​​na to da ne podnosite laktozu. Ne morate se osjećati bolesno, ali ako otpustite “smrdljivu bombu” ubrzo nakon konzumiranja mliječnih proizvoda, to znači da vaše tijelo jedva da je različito.

Tihi plin

Zvuk ispuštanja plina zapravo nije povezan s vašim zdravljem. To ima veze samo s položajem vaših mišića kad se to dogodilo.

Česti plinovi

To uopće nije loše. Ali, ako vam se to često dogodi, to bi mogao biti znak da ste pojeli mnogo namirnica koje uzrokuju plinove ili imate puno zraka u vaš probavni sustav. U rijetkim slučajevima, to može biti bakterijski rast u tankom crijevu koji uzrokuje česte plinove i upale.

Categories: Savjeti

Leave A Reply