Ukoliko pritisnete ovu TAČKU, odmah ćete moći da obavite NUŽDU! - Lifesytledom

Ukoliko pritisnete ovu TAČKU, odmah ćete moći da obavite NUŽDU!

Postoji jedna tehnika koja vam može pomoći ako imate problema sa obavljanjem velike nužde, a ne zahtijeva nikakav poseban tretman – samo masažu specifičnog područja.

Mnogo ljudi pati od ovog problema i ne bi trebalo da vas bude sram pričati o tom problemu, zato što se može javiti poprilično veliki niz drugih tegoba ako se ovaj problem zanemaruje. Stoga, trebali biste otvoreno popričati sa doktorom o tome i šta bi moglo da vam pomogne. U međuvremenu, isprobajte jednu metodu koja će vam garantovano pomoći da olakšate situaciju.

Kad zbog odlaska u toalet imate problema, to poprilično neprijatno može da bude, kad pokušavate posao obaviti ali nikako ne ide. To je ozbiljno zdravstveno stanje i ne bi se trebalo olako shvatati.

Možda ste isprobali mnogo različitih metoda kao što su preparati za omekšanje stolice, detoksikacije, drukčijeg položaja, vlakana…

Ali, postoji jedna tehnika uz koju ćete moći olakšati svoje stanje bez ikakvih nuspojava.

 

Ima malo protegnute kože između vašeg anusa i ‘privatnog dijela’ koja nosi naziv perineum. Taj dio kože ima tačku pritiska koja može opstipaciju ublažiti, kad na tom području masažu radite.

Od zatvora pate mnogi ljudi, od opstipacije pati jedna u pet osoba, a više su žene pogođene ovim problemom nego što su muškarci.

Ova masaža garantovano može opustiti crijeva, a konstantna masaža ovog područja pomoći će vam za razbijanje i smekšavanje stolice.

To bi trebali i doktori svoje pacijente podučavati.

Categories: Savjeti

Leave A Reply