Njemačka policija razbila kriminalnu grupu, a u kojoj je uhapšena srpska starleta! Pronađena droga vrijedna milion evra.

Starleta Maja Stevović, bivša učesnica rijalitija “Parovi”, je uhapšena tokom policijske akcije u Berlinu, a u toj akciji je razbijena jedna od najvećih kriminalnih grupa u toj državi. Prilikom pretresa je pronađeno 35 kesica droge kristal met.

Kako saznajemo, Maja je u noći između 10. i 11. juna uhapšena zajedno sa svojim dečkom S. M., a za koga se sumnja kako je bio dio bande na čijem je čelu njemački državljanin (39) porijeklom iz Iraka.

Policija je oduzela ukupno 10 kilograma opasne droge kristal met, a radi se zapravo o najvećoj zapljeni ovog narkotika na području Berlina. Vrednost oduzete droge procenjena je na milion evra, tako su naveli iz njemačke policije. Istraga o ovoj kriminalnoj grupi počela je još u januaru 2019, a činilo ju je osam osoba različitih nacionalnosti i to starosti od 21 do čak 52 godine.

Banda je posjedovala nekoliko laboratorija za proizvodnju i preradu amfetamina i metamfetamina u veoma velikim količinama. Pored proizvodnje, organizovali su i mrežu preprodavaca tih narkotika, ali i marihuane – prenose mediji te još i dodaju da je organizator i finansijer kriminalne grupe njemački državljanin, rodom iz Iraka, koji je u Nemačkoj već robijao osam i po godina naravno zbog trgovine narkoticima, a u aprilu je pušten na uslovnu slobodu.

Policija je prilikom praćenja grupe, 28. maja, primjetila da njeni članovi u jednom auto-servisu pakuju narkotike u BMW, te nakon toga, auto je presretnut i članovi su uhapšeni prilikom primopredaje. Nakon toga je izvršen pretres auto-servisa, kao i stanova koje su ovi osumnjičeni koristili. Osim 10 kilograma kristal meta, zaplenjena je i marihuana, desetine hiljada evra u kešu, oružje i municija – saopštili su iz policije i još naglasili da je među uhapšenima i jedna žena, a za koju se sumnja da je bila kurir.

Preporuke