Jučer je bio Dan žena, 8. mart, i zaista je izazvao pomamu kada su u pitanju djeca koja idu u školu i njihovi roditelji koji su se utrkivali kako bi dobili bolje i skuplje poklone za svoje učitelje. Danima se na društvenim mrežama raspravljalo o Viber grupama, neki roditelji su davali sulude predloge kada su u pitanju pokloni za nastavnike, a sada se o svemu otvorila Aleksandra Vidanovčić, i sama profesorka u OŠ Dragojlo Dudić u Beogradu.

 

Objava na Facebook profilu koja je postala viralna počela je sa “Zašto ne volim 8. mart”. Ona je objasnila da devedesetih godina, kada je išla u drugi razred osnovne škole, tada nije postojala Viber grupa, ali su se majke osnovaca u školskom dvorištu složile, a organizacija je kupila poklone za nastavnike.

 

Njena majka je radila od jutra do mraka da bi zaradila dovoljno da prežive u to vrijeme inflacije i nisu imali novaca za poklon pa joj je majka rekla da svojoj učiteljici  napravi čestitku i nešto joj nacrta što je ona i uradila.Svoju je čestitku pažljivo zapakovala u korice udžbenika da se ne bi isprljala i izgužvala ali kada je došla u školu vidjela je da većina njenih drugara ima neki lijepo upakovan poklon ili cvijeće za učiteljicu, posramila se i odlučila da od novca za užinu i ona nešto kupi. Našla je neku sjenku za oči i kupila je ali nije imala vremena a ni novaca da je lijepo umota.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here