Već smo jednom pisali o jednom zadataku koji se prije nekoliko mjeseci pojavio na društvenim mrežama a na njemu je jedna učenica dobila nula bodova a taj zadatak ej napravio pravu pometnju na društvenim mrežama.

Naime, jednu sličnu situaciju vam donosimo u nastanku ovog članka, a riječ je o jednoj djevojčici koja dolazi iz Boegrada i koja ima samo sedam godina.

Riječ je o jednom matematičkom zadatku gdje se od učenika tražilo da napišu brojeve u obliku brojeva umjesto slova, a ova djeovjčica je svatila to kao da treba napisati sljedeći broj koji slijedi.

Naime, učiteljica je objasnila kako je takav zadatak namjenjen za djecu koja imaju sedam godina ili osam godina gdje se od njih traži jedno konkretno razmišljanje, dok djeca su poznata po tome kako imaju apstraktna razmišljanja, a kada biste shvatili da dijete ovako razmišlja onda biste mu trebli da priznte ovaj odgovor, a sve je to rekla jedna druga učiteljica a ne ova koja je djetetu dala nula bodova.

Međutim, Dragana Stanković, koja radi kao školski psiholog je objasnila kako dijete možda nije napisalo ono što se od njega u tom trentuku tražilo ali je zato logičnim slijedom napisalo ono što misli da treba.

 

Ona je isto tako osudila postupka učiteljice, te je istakla kako je logični slijed mnogo važniji od bodova, a isto tako da je mnogo važnije da dijete razvija logično razmišljanje jer će mu to biti mnogo korisnije kasnije u životu.

Ostatak možete pročitati OVDJE

Preporuke