Danas govorimo o zdravlju čovjeka, kao i segmentima i stvarima koje nam šalje naš organizam kada se nalazi u opasnosti. Moramo primjetiti neke stvari koje su na prvo oko bezazlene, ali ipak iza njih možda čuči nešto puno gore, pa zato morate jako brzo da reagujete. Danas vam donosimo jedno jako korisno istraživanje koje nam dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država. Sa jednog instituta u Teksasu poručili su da je rezultat njihovog višegodišnjeg istraživanja pokazao da se mora najmanje 400 grama dnevno, u organizam unositi običnefolne kiseline. Ovo je u stvari vitamin pod nazivom B9, koji je neophodan za normalno funkcionisanje našega organizma.

On direktno utiče na naša crvena krvnaa zrnca, a samim time naš DNK je kvalitetniji, a vođeni time imaćemo jako zdrave potomke koji će biti jako zdravi, jer im je DNK jako kvalitetan. Ako vam kojim slučajem fali folne kiseline u organizmu, to ćete odmah primjetiti a prvi simptom jeste anemija koja zbna biti itekako neugodna. Folna kiselina je također jako bitna za naš nervni sistem, koji ne može normalno funkcionisati bez ovog vitamina, pa samim time javlja se jako velika glavobolja kod osoba sa ovim problemom. Ako se nastavi ne unos ovog vitamina, može dovesti do velike depresije kod osobe, a nakon par godina nedostatka folne kiseline u organizmu može se oboliti i od strašne alzahajmerove bolesti. 

Ako vam otiče jezik, i imate male ranice sa unutrašnje strane usana onda je i to nedostaatk folne kiseline kod čovjeka. Također se pojavlju e simptom, da nemate ukusa u ustima. Potražite pomoć doktora što prije.

Preporuke