U ovom afričkom plemenu su žene prelijepe: Kada im vidite leđa, naježit ćete se od toga - Lifesytledom

U ovom afričkom plemenu su žene prelijepe: Kada im vidite leđa, naježit ćete se od toga

Danas vam donosimo jednu jako neobičnu zanimljivost, a dolazi nam iz Afrike. U ovom plemenu je najveća čast likvidirati čovjeka, dok žene nose svoje ožiljke kao atribut. Zoran Marinović je čovjek koji je ispričao svoju priču, jer voli jako da putuje, i bio je tamo, gdje je proveo nekoliko dana sa plemenom ” Hamar ” koje se nalazi u Etiopiji.

„Sunce je skroz jako, i nema milosti a prži sve što može. Ovaj dio zovu paklenim rajem a sada sam i shvatio zbog čega je to tako. Stvarno vam nije dobro, koliko je tamo uopšte vruće. Lijepi pejzaži i krajolici su izbrisani sa neizdržljivom vrućinom. Sve što sam tražio je samo jedan komad hladovine, i malo vode“.

Sve što se tamo nudi, morate platiti novcem za to, razvili su jako dobar marketing. Napravio je nekoliko fotografija od gospođe Alitrii. Baš se ružno osjećao kada je htio da izradi tu fotku. Djevojke koje već imaju 15 do 17 godina već tada imaju probijene usne.

Osim toga većini njima su vjerovali ili ne, izbijena dva prednja zuba na njihovoj donjoj vilici gdje stavljaju jedan manji drveni ili glineni kolut. Vidi se na slikama, sve bi samo uradili za pare a to je njima jedan način preživljavanja, što je i razumljivo.

Gospođa Alitrii je malo više posebna od svoje zajednice, totalno je drugačija od svih njih ukupno, a oni su navikli na tu jako veliku vrućini te njima nije ništa neobično kao meni.

Categories: Zanimljivosti

Leave A Reply