Ime Milje Vujanović Regulus mnogima će vratiti žalosnu sliku devedesetih, kada su se po televizijama počele pojavljivati razne proročice i vidovnjakinje, Kleopatre, magovi, prevaranti. Tu je i bila nekada poznata srpska glumica Milja Vujanović, koja se bila udala za zvijezdu Regulus. Manje se zna da je Milja  1967. godine bila miss Srbije, a nakon glavne uloge u filmu „Rani radovi“ Želimira Žilnika (1969), koji je na prestižnom Berlinalu osvojio Zlatnog medvjeda, predviđali su joj sjajnu glumačku karijeru. Milja je završila dva fakulteta-  Dramsku akademiju i žurnalistiku, a uloge je ostvarila u filmovima “Sneg na usnama”, “Majka, sin, unuk, unuka”, “Rani radovi”, “Bube u glavi”, “Bablje leto”, “Neretva”, Most”, “Nokaut”. Ona je poslije Eve Ras bila druga glumica koja se svlačila u filmovima, te je poznata njena izjava da bolje izgleda bez odjeće neko kada je obućena.

Međutim, u jednom momentu se zasitila uloga golišavih ljepotica, pa se povukla iz glume i posvetila astrologiji, te je stekla diplome svjetski priznatih astroloških škola i postala “stručnjak za zvjezdanu magiju”: “Odluku da napustim film donijela sam kada sam shvatila da tekstovi koje izgovaram nisu ono što bih ja u sličnim situacijama izgovarala. Astrologiju sam počela da proučavam prije trideset godina. I mada žalim za filmom, astrologiji sam ostala vjerna sve do danas. Uostalom, ne biramo mi profesiju, profesija bira nas”, objasnila je svojevremeno. Ipak, ona se nije odrekla javnog života, te je pisala za medije, pojavljivala se u emisijama, objavljivala knjige, a tokom devedesetih godina je imala i svoju kontroverznu emisiju u kojoj je (blago rečeno) nacionalističke stavove plasirala s astrološkim objašnjenjima.

Ipak, zvijezde joj nisu nagovijestile tragediju koju će doživjeti, a u maju 2000. godine njen  ljubavnikk Obrad Zejak pucao je u nju, a onda se prijavio za pokušaj ubistva. Mija je bila u komi, ali se izvukla iz nje, ali je ostala i nepokretna, te se nikada nije oporavila i na kraju je preminula 4. juna 2005. u Beogradu. A kako je to izgledalo u očima njene kćerke pogledajte na videu kojeg dijelimo sa vama OVDJE

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here