Svjedoci smo da je stanje sa pandemijom korona virusa iz dana u dan u svijetu sve gora, ali najgora od svih je u Evropi, gdje vidimo da je krivulja broja zaraženih u stalnom porastu.

Upravo zbog toga mnoge zemlje su se odlučile  na uvođenje raznih mejra kako bi spriječili širenje krona virusa, pa tu imamo djelimilni lockdown i ograničavanje kretanja, dok kada je u pitanju regija, u Srbiji se to još uvijek nije desilo ali su izgledi da se to desi veoma veliki, naravno ukoliko broj zaraženih bude nastavljao da raste.

Kada je u pitanju ostatak regije u Slovenji je on već odavno uveden, a u slična situacija se dešava u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.


Kada je u pitanju Crna Gora, oni su se odlučili na parcijalno uvođenje policijskog sata, a to znači da u gradovima u kojima su velika žarišta da su uvedeni polcijski sat, a to su Cetinje i Podgoric, a policijski sat traje od 22h do 5 sati ujutro.

U ovom periodu građani ne smiju napuštati svoje domove, a za svaki grad u kojem se pojavi više od 1.200 zaraženih bit će automatsko uvođenje mjere zabrane kretanja.

Kada ej u pitnaju Bosna i Hercegovina, njima na snagu sutra stupa mjera policijskog sata, odnosno zabrana kretanja ali na području Federacije Bosne i Hercegovine, dok u ostalim dijelovima Bosne i Hercegovine se još nisu oglasili, a policijski sat će trajati od 23h do 05h ujutro.

Vrlo su veliki izgledi i da će u Srbiji biti uveden policijski sat, a kada ostaje nam samo da čekamo i vidimo
Vaš komentar?

Preporuke