U Crnoj Gori zabranjeni reality programi kako bi se zaštitila djeca! - Lifesytledom

U Crnoj Gori zabranjeni reality programi kako bi se zaštitila djeca!

Nova odluka je da će se u Crnoj Gori ograničiti emitovanje reality programa koji su snimljeni u Srbiji jer smatraju da će na taj način zaštiti djecu koja to gledaju.

Tu odluku je donijela Agencija za elektronske medije Crne gore a samu incijativu je podnijela Media centar kako javljaju podgoričke vijesti.

Direktor je rekao kako su svi zadovoljni tom odlukom i da je svi srdačno podržavaju. On kaže kako je mnošto programa ovog sadržaja koje se prikazuju tokom cijelog dana i kako oni kažu promovišu govor mržnje i nasilje. Upravo je to ono od čega treba da zaštitimo svoju djecu.

Žele da naglase da ovo nije riječ politike već moralnih principa od kojih oni ne mogu pobjeći. Tome se priključio i ministar prosvjete koji je rekao kako mora biti odreženi ključ i zaštita koja će omogućiti da su ti sadržaji teže dostupni.

Ono što javnost treba da zna jeste da je sve to namještaljka kako bi pokupili svu gledanost i na taj način zaradili pare. U isto vrijeme ljudi gube interes za svoje svakodnevne obaveze gledajući taj sadržaj te na taj način negativno utiču na sebe, svoje mentalno zdravlje. Jer od većine tih stvari nemaju nikakve koristi.

Categories: Najnovije,Savjeti,Showbizz

Leave A Reply