Danas govorimo o jednoj jako lijepoj priči koja nam dolazi iz Srbije. Ovaj humani postupak radnika u jednoj beogradskoj knjižari samo je raznježio cijelu Srbiju.
Svi u Srbiji pričaju o ovom neobičnom prijateljstvu, koji se desio jedno poslijepodne. Tako je prije nekoliko dana ova djevojka posjetila knjižaru u općini Rakovica i tamo snimila vrlo dirljiv prizor dok je gledala kroz police s knjigama.Prodavačica je pustila romsko dijete unutra. Bio je vidno neuredan, s prljavom odjećom i rukom. Ružno je reći, ali je čak malo i zaudarao, što je bila i normalna stvar. Teško je govorio, a u isto vrijeme i nerazgovjetno, bio je vidno iscrpljen. Uzeo je enciklopediju životinja, sjeo na pod i čitao s njom i promatrao dok ona istodobno uređuje police.

Cijelo vrijeme razgovaraju, on nabraja tu enciklopediju i s njom razgovara o onome što s oduševljenjem vidi, bilo mu je drago da ga nije istjerala vani na hladno vrijeme.

Svaka druga stranicu koju je prelistaoi pročitao neki pasus: ona ga je podržavala i ohrabrivala sa Vauuuuu. Još kaže: “Pročitali smo ovo zadnji put.” Što znači da je i on vjerojatno i pismen, što je jako lijepo i pohvalno za njega, jer se zna da su Romi poprilično neredovni u školi.  Komentari su pljuštali na društvenim mrežama: Djevojko, ma tko bila, ti si još jedna dobra vena ovoga svijeta, svaka ti čast! Čovječanstvo i dalje redovito teče ovim svijetom, ali nažalost prolazi neopaženo, bog vas blagoslovio. Šta vi mislite o ovoj gesti, kja je rizikovala i da ostane bez posla, zbog toga što je ovako neurednog Roma pustila u lijepo uređenu knjižaru?

Preporuke