Priču koja je nalik na ovu smo imali i prošle godine kada se u brojnim beogradskim kvartovima na nekim zgradama preko noći jednostavno pojavio jedan tajnoviti nepoznati simbol kojem niko nije znao značenje. Kasnije su novinari svojim istraživanjima saznali d anije Beograd jedini koji je bio zahvaćen tom čdnom pojavom , nego da se taj znak pojavljivao i na nekim zgradama u drugim gradovima u Srbiji. Neki su tu poavu pripisali izbjeglicama kojih je u tom trenutku uistinu u Srbiji bilo mnogo , ali sa druge strane neki su smatrali da se radi o djelu neke od sekti. Koje su počele ponovo uzimati maha , međutim na kraju se nije nikada do kraja saznalo porijeklo niti značenje tih sprejem ispisanih znakova.

Međutim ovih dana se Beogradom , tačnije Blokom 45 počeo pojavljivati novi znam i to da ne povjerujete nalazi se na zvonima ulaznih vrata za samo neke stanove u ovom naselju . Naime iznad nekih znakova je običnom plavom hemijskom olovkom nacrtan kao mali križ odnosno krst , a većina ljudi je ubijeđena da se radi jednstavno o tipovanju za lopove ili provalnike , kojih je sve više i sve su pripremljeniji za posao koji namjeravaju obaviti.

 

Građani su rekli za novinare da je na čak pet spratova ove zgrade hemijskom olovkom napisano odnosno nacrtano ovo obilježje i to baš kao što je bio slučaj dvije sedmice ranije u bloku 64 , gdje su samo 4 stana obilježena , a nakon tri dana su ta tri stana i obijena te pokradena. Ovu neobičnu pojavu , ali alarmantnu je primjenio zamislite dostavljač pizze , koji je cijeli slučaj prijavio predsjednik kućnog savjeta i na taj je način možda ljude spasio provalnika. A nakon što su se na njihovim zvonima pojavili ovi znakovi , ti su stanari na tim adresama počeli da dobijaju čudne tlefonske pozive , gdje bi neko pozvao , a nakon što se neko u stanu javi veza bi jednostavno bila prekinuta. Da li ste vi kada imali sličnih iskustava i ako jeste , kako ste ragirali. ?