Nažalost, ovih dana smo samo okruženi lošim stvarima i crnom hronikom. Naime, svaki dan čujemo ružne vijesti o tome kako nas napušta veliki broj ljudi, a sada i sve veći broj poznatih ličnosti. Zašto je to tako, pitaju se svi oni koji su bili bliski sa tim ljudima ili su bili njihovi fanovi, ali nažalost, svi se moramo pomiriti sa time da svakog od nas čeka kraj, prije ili kasnije. Ipak, ovoga put je stigla vijest o smrti veoma poznatog muzičara, ali se uz tu smrt veže i misterija.

Naime, svjetski mediji su objavili kako je poznati muzičar, Džek Šerman, koji je nekada bio glavni gitarista u grupi „Red hot čili pepers“, preminuo sa 67 godina. Ova vijest objavljena je danas, ali ipak u svim medijima je uzrok nepoznat. Izvori bliski preminulom pjevaču kažu kako je njegova smrt došla iznenadno i da niko nije očekivao da će se tako nešto desiti.Članovi iz bivšeg benda također su se oglasili povodom Šermanove smrti, te su u zvaničnom saopštenju naveli kako je on bio „poseban i jedinstven“, ali su mu se zahvalili na svemu što je učinio za njih i za bend, te za vrijeme koje je proveo sa njima, kao i na svim dobrim i lošim stvarima koje su pregrmili zajedno.

Šerman je zapravo bio na prvom debitantskom albumu ovog benda i to zato jer je bio zamjena za njihovog tadašnjeg gitaristu Hajlela Slovaka. Pojavio se i na drugom albumu iz 1985. godine, ali se Slovak ubrzo vratio na svoje mjesto.

Preporuke