Ono što sa sigurnošću možemo reći jeste da je većina nas vaspitavana tako da brine o svojim roditeljima i starijima, ali isto tako moramo da priznamo da je današnja generacija sve više okrenuta sebi nego brizi o starijim članovima svoje porodice.

Mladi u današnje vrijeme starije članove svoje porodice osjećaju nekako kao teret i jedva čekaju da ih se riješe.

Isto tako u današnje vrijeme sve više imamo starijih osoba koje su same i kojima niko vrata ne otvori ni da ih pita kako su, pa tako imao sve više slučajeva gdje djeca svoje roditelje smještaju u staračke domove, a neki će za ovo odmah da osude snahe i zetove ali nije uvijek to slučaj jer ako dijete poštuje svoje roditelje ne postoji ništa što bi moglo da stane između roditelja i djetetea.

Ono što je posebno žalosno u svemu tome jeste da su ta djeca sada rodtielji i imaju djecu i oni ne razmišljaju šta će se sa njima desiti kada oni ostare.

U današnjem članku vam donosimo jednu priču jedne starice Milene iz Valjeva koja je rekla kako je nekada imala i sina i kićerku.

Ona je vrlo rano ostala udovica i borila se svim snagama da svoju djecu izvede na pravi put i da im sve obezbjedi, te je radila kao čistačica ali isto tako je radila i vanredne poslove na još nekoliko mjseta kako njenoj djeci ne bi ništa nedostajalo.

Kada su njena djeca odrasla, svako je otišao svojim putem, a pa je to donekle normalno, ali tako nije normalno da su oni svoju majku zaboravili.

Ona je već bolesna i stara i stan u kojem se ona nalazi je u testamentu navela na njih dvoje da ga dijele po popla, a kada ih je god upitala da joj pomognu oko računa ili nečega oni su rekli kako oni nemaju vremena da se zamaraju tim stvarima, a njoj je najgore palo to što ona zna da joj unuke imaju veći džeparac nego što ona ima penziju, a oni neće da joj pomognu, pa ona u velikom broju slučajeva nema za hrane.

Vaš komentar*?

Preporuke