Poznata glumica Jelica Sretenović je zahvaljujući ulozi u kultnoj seriji doživjela ogromnu slavu. Serija Bolji život je zapravo kultna serija iz perioda Jugoslavije, a predstavljala je simbol jedne obične porodice. Mnoge porodice su se mogle poistovjetiti sa ovom serijom, jer je oslikavala društvo i sve nedaće u jednoj porodici.

Mnogi glumci iz te serije su doživjeli slavu zahvaljujući ulogama koje su igrali. Jedna od zaista kultnih uloga jeste i uloga Jelice odnosno Koke. Bila je drska i zgodna a ostala je upečatljiva po svom stavu i glasu. Ona je bila u drugome stanju a zaludila je Guzu. Nedavno smo pisali o tome da nas je napustio i Guza, te da je njegova smrt veliki gubitak za ove prostore. Bio je veliki borac i umjetnik, a samo nekoliko sedmica prije smrti uspio je da snimi i poslednje scene za seriju.

Iako su ove nove generacije zaboravile odnosno ne znaju ko su ti kultni likovi, danas neki od njih izgledaju zaista neprepoznatljivo. Ona se nije dugo pojavljivala na tv ekranima.Jelica je nedavno uslikana, a njena fotografija je mnoge emotivno uzdrmala. Glumica i dalje ima kratku kosu, a njen šarm je i dalje prisutan baš kao i u seriji.

Ono što je zaista poražavajuće jeste da su glumci pali na niske grane. Glumci uz koje smo odrastali, koje smo gledali, koji su nam bili uzor, gledali smo ih i učili životne priče zahvaljujući njima, danas jedva preživljavaju.

Jelica osim uloge Koke u seriji Bolji život imala je još uloga u brojnim serijama i predstavama.