U današnjem članku govorimo o jednom jako tužnom slučaju koji se dogodio u Birmingemu kada je jedna medicinska sestra Valeri Kerles, nakon što je uspjela da pobijedi zloćudnu bolest, sa kojom se borila više od dvije godine, preminula od posljedica zaraze korona virusom.

Samo dvadesetak dana prije njen smrti onkolog joj je saopštio radosne vijesti, a to su bile da je uspjela da pobjedi tešku smrt. Valeri se oko dvije godine hrabro borila uz podršku svoha muža i kolega doktora iz bolnice u kojoj je radila. S obzirom i na svu sreću, bolest je bila na vrijeme otkrivena i ona je odmah počela liječenje, tako da je uspjela ipak da je pobjedi. Nakon što je bila na bolovanju ona se vratila na svoje radno mjesto u bolnici u kojoj je radila, a nakon nekoliko dana je počela sva situacija sa korona virusom.

Njoj je njen onkolog predlagao da ona uzme bolovanje, jer je spadala u rizičnu grupu, a stalno je dolazila u dodir sa pacijentima, ali Valeri nije htjela da ga posluša. Ona je jako željela da pomogne svojim sugrađanima, i uopšte se nije obazirala an to što njeno tijelo ne bi moglo nikako da podnese zarazu kovidom nakon silnih terapija i zračenja. Nakon dvije sedmice Valeri je počela da kašlje, ali nije ni mislila da je u pitanju kovid.

Samo sedmicu dana poslije, ona je preminula. Na njenoj sahrani, njenom mužu je prišao doktor koji je radio s njom, i rekao da nije dugo vidio hrabriju ženu, i da je njihov dogovor bio da će ona samo da pomaže svojim mlađim koloegama, i da će onda otići na svoje bolovanje, ali ona to nije dočekala.