Kada sjednemo u automobil kada je napolju previše vruće, onda nije samo to neugodno za nas, nego može čak da bude i opasno za naše zdravlje. Ukoliko imate klima uređaj u autu ili nemate, stručnjaci vam savjetuju nekoliko stvari koje vam mogu pomoći da vi rashladite auto koje je stojalo na suncu za skroz kratko vrijeme.

Svi koji su probali ovakvu metodu, govore da ona veoma brzo pa čak za desetak sekundi može da snizi temperaturu za čak 10 stepeni u autu, a sve što vi treba da uradite jeste da spustite prozor na suvozačevoj strani i da zatvorite vrata.

Stručnjaci također savjetuju da je dobro ukoliko imate kožna sjedišta da na njih stavite pamučni materijal jer ćete tako lakše sjesti na njih i neće biti toliko vruća.

Također je veoma dobro volan zaokrenuti na drugu stranu kada se parkirate, jer ćete tako kada budete vratili volan u početni položaj da imate najvažniji dio na volanu gdje su vam ruke hladno. Veoma dobro je prije nego što napustite auto da na mjenjač stavite neku navlaku, pa može i neka stara sokna jer vam tako neće mjenjač biti toliko vruć kada budete ponovo sjeli u auto, a sada i možete pogledati jedan kratki video koji se nalazi ispod, a u kojem će biti sve lijepo objašnjeno.

Samo pratite nekoliko ovih trikova i vaše auto bi trebalo da u kratkom roku bude spremno za vožnju kada se vratite do njega nakon što ste ga ostavili na jakom suncu, što će odmah biti i bolje za vaše zdravlje.

Advertisement