U današnje vrijeme smo svi svjesni da ne bi mogli zamisliti život bez usisivača, a on je zaista neizostavan ukoliko je potrebno da očistimo stan ili kuću, pa čak i auto ili neke druge stvari. Ipak, kada se usisivač dugo vremena koristi, onda on s vremenom počinje da samo slabije i slabije radi.

Ipak, rješenje za tu situaciju je veoma jednostavno, pa postoje neke stvari koje vi možete da uradite da bi vaš usisivač bio kao da je nov. Prvo trebate otvoriti dio usisivača gdje vam se nalazi kesa za prašinu, a onda je potrebno da obratite pažnju na gumu na poklopcu.

Ta guma bi kada se poklopac zatvori trebala ostvariti kontakt sa gumom na kesi za prašinu i da ona dihtuje hermetički, pa se nekada znaju pojaviti naslage na gumi prašine koje su na nekim mjestima debele i čak jedan milimetar.

Dvije gume neće prijanjati jedna na drugu pa tako umjesto što bi motor vukao vazduh kroz crijevo, on uvlači vazduh između dvije gume i to vam oslabljuje usisivač.

Sve to se može da slično desi na gumenom dijelu kese za prašine i rješenje za to je prilično jednostavno jer trbate samo da vlažnom krpom odstranite tvrde naslage sa gumene zaptivke, pa sve to isto uradite i na kesi za prašinu.

Poslije toga vi trebate očistiti filtere koji su se poslije dugo korištenja usisivača znatno isprljali, a izvadite usisni filter iz ležišta pa je potrebno da isto učinite i sa filterom koji prečišćava vazuh koji izlazi iz usisivača.

Advertisement