42-godišnja Britanka Sara Smit, koja je ujedno majka dvoje djece, svakodnevne glavobolje je imala, kao i lošu probavu.

Godinama su je mučile glavobolje, kao i loša probava, a nutricionista i neurolog savjetovali su da počne piti i do tri litra vode dnevno kako bi bolje funkcionisalo tijelo.

Šoljicom čaja je započinjala Sara, popila bi tu vodu uz ručak i večeru, litar vode je bila dnevno.

Ona je vidjela podatak i da svaka peta žena u sebe u svoj organizam ne unosi dovoljno vode, pa je odlučil da eksperimentiše, tokom četiri sedmice je unosila preporučenu količinu da bi vidjela i sama što će se zbiti. Ona je Daily Mailu ispričala svoje iskustvo

Jako puno je tri litre, to zvuči puno, posavjetovala se sa doktorom opšte prakse kako ne bi na nju ostavilo zdrastvene posljedice povećanje vode koje je naglo bilo.

On je nju ohrabrio preporukom da se jedna litra vode popije ujutru, a jedna poslijepodne, i jedna uveče.

Vaš će bubrezi, koji filtriraju otpadne tvari iz krvi prije nego što ih pretvore u urin, brzo osjetiti blagodati ovog eksperimenta, rekao joj je liječnik.

Cijeli eksperiment popraćeno je fotografiranjem od nedjelje do nedjelje. U početku je, priznaje, izgledala kao da ima 52, dakle 10 godina starija. Oko očiju imala je podočnjake zbog kojih je izgledala iscrpljeno, istaknute bore, crvene mrlje, koža joj je bila mutna.

Zaista zadivljujuća transformacija je bila, u to možete i sami da se uvjerite dok gledate ovo. Koliko vi pijete vode na dnevnoj bazi, da li pijete manje od tri litra ili više čak?

Advertisement