U ponoć je počela registracija penzionerskih kartica, čime su naši stariji građani imali priliku da ostvare popuste na raznim mjestima. Svih 1,7 miliona penzionera, kao i druge ugrožene grupe, imaće pravo na ovu vrstu državne pomoći.Prijava se podnosi putem linka zpk.trezor.gov.rs, a od prijave vas deli samo nekoliko koraka. Također možete provjeriti da li je sistem prepoznao vašu aplikaciju kao valjanu.

Nakon što uđete na web stranicu, pojavit će se dva obrasca. Prva opcija je za “Slanje aplikacija”, a druga za “Provjeru statusa aplikacije”. Nakon što kliknete na opciju “Podnošenje prijave”, morat ćete unijeti svoje lične podatke. Ovo će uključivati ​​vaš JMBG, broj telefona ili adresu e-pošte.Nakon klika na “Pošalji prijavu” vaša prijava će biti snimljena.

Penzioneri se mogu prijaviti za penzijsku karticu putem interneta ili lično u filijali PIO fonda. Zaposleni u Fondu moći će pomoći penzionerima da popune onlajn prijavnicu.Ministar finansija Siniša Mali rekao je jutros da će popusti biti dostupni u maloprodajnim objektima, pijacama, salonima, ulazima u muzeje, popusti u banjama. Ovo je odličan način da uštedite novac na svakodnevnim kupovinama i aktivnostima.”Od danas pa nadalje, svaki penzioner može da se prijavi za karticu, ali od danas kreće i kampanja koja poziva sve društveno odgovorne kompanije u Srbiji da se prijave i da budu deo tog pula kompanija koje će omogućiti popuste penzionerima”, obavestio je.

Prva serija kartica biće poslata tokom ljeta, kao što smo i ranije najavljivali.Kartice će im omogućiti obavljanje zdravstvenih pregleda, koji će biti organizovani u parkovima u velikim gradovima i domovima zdravlja. Vlasnici kartica će u početku moći da iskoriste popuste u nekim prodavnicama, ali se očekuje da će broj prodavnica koje nude takve popuste rasti.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here