Svima je omiljena destinacija za odlazak na ljetovanje, svakako susjedna Hrvatska. Međutim u posljednjih par godina, kako je Hrvatska ušla u Evropsku Uniju, poprilično su se promijenila pravila i zakoni pri ulasku u ovu državu. Dosta je tu peglanja, a ako pogledamo malo bolje i cijene na njihovom moru, odmah nas zaboli glava od istor. Ima puno boljih i ljepših destinacija nego što su njihove, ali naviku Balkanskih građana je jako teško mijenjati.Od sada imamo nova, grozna pravila da tako kažemo. Na primjer za građane Bosne i Hercegovine važi novo pravilo je to da se ne smije unositi sendvić sa mesom. MOrate ga pojesti ispred same granice, to su nova i sasvim jasna pravila. A ako mislite unositi voće, povrće. prehrambene proizvode ili možda slatkiše, dovolkjna je samo određena količina po jednoj osobi. Smiješno, zar ne?

Ako mislite unositi hemiju, i tu je dozvoljena samo minimalna količina unosa, i to samo ako imate ovjereni dokument, to jeste nalaz od vašeg doktora sa udarenim pečatom zdravstvene institucije. I ono što je najzanimljivije, smijete unijeti samo 70 eura u kešu po jednoj osobi. Kartično plaćanje je dozvoljeno, zato preporuka ako idete tamo, sav novac stavite na vašu kreditnu karticu.

Video možete pogledati ovdje

Mnogi su se pobunili na ovu njihovu odluku, ali pravuila Evropske Unije su itekako jasna. Zato ako ste planirali u Hrvatsku na odmor, odmah planirajte šta ćete ponijeti, i koliko smijete imati para kod sebe. Druga, puno povoljnija opcija je ta, da možete za iste pare koje ste planirali, otići avionom do Turske ili Grčke i to možda i u “all inclusive” varijanti koja je itekako primamljiva opcija za svakoga. 

Preporuke